Om SFO'en
Vi sætter stor pris på et godt forældresamarbejde, da dette er en forudsætning for, at børnene har det godt.
Der er ingen tvivl om, at omdrejningspunktet for både forældre og pædagoger er børns trivsel, udvikling og læring. Der er dog tale om et todelt ansvar, hvor rollerne er forskellige. Som forælder tager man udgangspunkt i sit eget barn. Forældrenes forudsætning for at indgå i et samarbejde med barnets dagtilbud er den følelsesmæssige og familiære tilknytning, og det gør dem til eksperter på barnets hjemmeliv. Pædagogerne og lærerne tager derimod udgangspunkt i både det enkelte barn og hele børnegruppen som en social gruppe. Pædagogernes og lærernes faglighed gør, at de er eksperter på barnets skole- og dagtilbudsliv. Forældrene, lærerne og pædagogernes ekspertviden skal forenes, så den kommer børnene til gode. Vi lægger derfor vægt på den åbne og uformelle dialog i dagligdagen.
Førskole er et tilbud til børnehavebørn, som skal starte i 0. klasse det kommende skoleår. Førskolen er i perioden 1. marts til skolestart.
Førskoleordningen er en form for brobygning mellem børnehave og skole/SFO. Jo bedre samarbejde mellem de voksne, desto bedre skolestart for barnet.
I forbindelse med førskolen er der et forpligtende, koordinerende samarbejde på tværs af dagtilbud og skole. Der tages afsæt i et fælles koordinerende årshjul. Førskolesamarbejdet er en læreproces, hvor dagtilbud og skole bestræber sig på sammen at styrke sammenhængen i børnenes liv.
Der laves et overleveringsskema til alle børn.
Kerneopgaverne i førskoleordningen er:
- Trivsel
- Læring
- Udvikling
Som fagpersoner og forældre samarbejder vi om børnenes relationer og trivsel.
I mål og indholdsplanen for SFO'en 2020 kan du bl.a. læse om Havndal Børnebys værdigrundlag, det fælles pædagogiske grundlag og forældresamarbejde m.m.
Udmeldelse til SFO skal ske digitalt via Den Digitale Pladsanvisning.
Udmeldelsen kan ske til den 1. eller 15. i måneden og med en måneds varsel.